Культура

Щаслива казка Мирослави Єжеленко

Це та чарівна білявка, котра в дуеті з Назарієм Яремчуком у супроводі «Смерічки» Левка Дутковського незабутньо співала в залі телецентру Останкіно шлягер Володимира Івасюка «Водограй». Єдиного показу в надзвичайно популярній передачі виявилося достатньо, щоб Мирославу Єжеленко не лише побачили, а й запам’ятали та полюбили мільйони.

Одна зворушена канадійка надіслала 1972 року в Москву листа з проханням написати про Мирославу якомога більше, а найголовніше: що ж вона робить поза сценою.

Спеціально для цього журнал «Сов’єт вумен» відрядив на Буковину, у Вижницю журналіста і фотографа. Не лише стаття з’явилася у виданні з величезним накладом 14 мовами світу, а й кольорове фото на першій сторінці обкладинки.

Шкода, що між гамірною та непередбачливою естрадною сценою і сімейним затишком талановита співачка вибрала спокій і родинні клопоти, проте їй є що згадати з тих часів. Є про що помріяти і розповісти.

Адже рік роботи у «Смерічці» поруч з Левком Дутковським, Назарієм Яремчуком, Василем Зінкевичем, незабутні зустрічі та співпраця з Володимиром Івасюком були для неї щасливою КАЗКОЮ.

Нині Мирослава Єжеленко мешкає в рідній Вижниці на вулиці імені Назарія Яремчука, неподалік меморіального музею–садиби великого буковинця і передає свій багатющий життєвий і творчий досвід дітям.

Михайло Маслій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *