Культура

«Сонячне прозріння» Наталії Ковалик

В Золочівській міській бібліотеці ім. І.Франка було людно. А ще було багато сонця та груш. Причиною став вихід у світ нової поетичної збірки золочівської поетеси, педагогині, активної учасниці культурного життя Золочівщини Наталії Ковалик. Свою книжку авторка назвала «Сонячне прозріння».

Від неї й справді віє сонцем та теплом, бо поезія авторки дуже світла та життєствердна. На обкладинці книжки зображено кошик з грушами. Він теж дуже пасує до поезії пані Наталі, адже вона дуже щедро ділиться з усіма дарами своєї творчості.

Презентація була дуже атмосферною, світлою та щирою. Поезія звучала як з уст авторки, так і у виконанні професійних акторів. І це було неповторно!!!! Особливого шарму цьому поетичному вечору додала його ведуча Марічка Гнатів. Тандем цих двох талановитих творчих особистостей — Наталі Ковалик та Марічки Гнатів забезпечив вечору неабиякий успіх, а всім присутнім — чудовий настрій.

Тепер у моїй бібліотеці поряд з першою збіркою пані Наталі «Інші дерева» буде стояти нова, дуже красива збірка «Сонячне прозріння», прикрашена автографом поетеси.

Галина Новосад

Наталія Ковалик

Ця веранда, як манускрипт,
береже голоси і кроки,
крісло-гойдалка – рип і рип,
заколисує дні і роки…
Плине час – невловимий звук,
пахне чаєм і конфітюром,
і вкриває старий рундук
мохом спогадів, як велюром…
Стережуть позолоту днів
темні промені – щедрі скіфи,
і лягають слова в архів –
неповторні родинні міфи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *