Культура

Симптоми їхнього діагнозу

Коли кажуть, що ті головорізи, які крадуть все і навіть унітази, не читали пушкіна-лермонотова-толстоєвського-булгакова, то мені смішно. Ви ж пам’ятаєте пришелепуватого нациста тімофєя сергейцева, який написав шовіністичну статтю, де закликав перевиховувати українців у росіян. А заодно вбивати всіх неслухняних. Не думаю, що він не читав вєлікую руцкую літєртуру.

Але я про інше. Слідом за ним щось аналогічне написала нєкая драматургеса вікторія нікіфорова. Теж закликала перевиховувати українців, які зрадили росіян. Але до цього ми вже звикли. Це як симптом їхнього діагнозу.

А ось те, про що ми ще не знали. Раніше вона у своїх статтях виправдовувала ГУЛАГ, стверджуючи, що це було більш-менш нормальне життя у порівнянні з тим, як жила біднота на той час. Але височінь її інтелектуальної думки на цьому не спинилася. Вона піднеслася ще вище. Нікіфорова виступила за запровадження в сучасній росії системи примусової праці.

Розумієте? У 21-му столітті людина, чиї вистави ставилися по всій росії і навіть у США, і навіть в нашому театрі російської драми імені Лесі Українки в Києві, виступає за запровадження рабства в Росії!!!!!!!

І як ви думаєте, чи читала вона пушкіна-лермонтова-толстогдостоєвського-булгакова? Мені здається, що так. Мало того, нема жодних сумнівів, що не так. Припущу: якби вона була солдатом російської армії, то із радістю вкрала б, якщо не унітаз, то принаймні пральну машину — вещь в хозяйствє подходящая.

А ви кажете, що культура тут ні до чого. Ой, до чого! Ще й як до чого!!! І коли напівграмотний радник глави офісу президента каже, що нам треба тягти сюди велікую культуру, бо наша маленька, то він же не Агнешку Голланд має на увазі. А саме таких нікіфорових із сєргейцевими. Бо наші чиновники і медіабляді тілом тут, а висохлими своїми мізками — в Москві.

До речі, наші продали до Німеччини дуже милий серіал «Кава з кардамоном». Ринки західні перед нами відкриваються. Просто знімати треба людське кіно, а не про хороших енкаведистів.

Юрій Луканов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *