Політика

Макрон і Шольц…

Кажуть, сам Макрон прибув до Києва. Хочу просто нагадати, що вже у 1980-х французькі студенти забули покійного Сартра (може, й на краще). Місце Сартра заступив Колюш — телекомік, який у 1980 р. хотів балотуватися в президенти Франції. Колюш розбився на мотоциклі, президентом так і не став…

Зате Франція має Макрона (ані лівого, ані правого, тобто центриста), що постійно намагається відбілити бандитський режим Путіна з імперськими ідеями. Макрон, до речі, піаніст, був помічником Рікера, але макронівські інтерпретації якісь хибні.

Європа пережила купу лівих радикалів-терористів, з якими ніхто не шукав порозуміння, їх і в Німеччині, і у Франції, і в Італії виловлювали і садовили до в’язниці. Зате з Путіним Макрон вже так наговорився телефоном, що перетворився на поміховище. Не біда, коли комік стає президентом. Біда, коли президент перетворюється на коміка.

***
У Західній Німеччині були такі ліві радикали у 1960-х, що написали на стіні Дахау: «В’єтнам — американський Аушвіц». Нині вони хотіли б, мабуть, перефразувати це гасло на: «Україна — американський Аушвіц». От тільки Росія — цей оплот боротьби із західним імперіалізмом — напала на Україну.

Ви розумієте, яка у Шольца дилема? Шольц — натуральний комсомолець, але вся його віра отак розбилася одномоментно. Ось і все німецьке суспільство, уся його секуляризація, толерантність, нерепресивність і секс, що за них так боролися «ліві» від 1960-х. Французи такі ж вільні від моралі.

А про що це свідчить? Про те, що правові суспільства без моралі теж огидні. Право без моралі не може забезпечити суспільству здорового функціонування, не може гарантувати репродуктивності. На Шольца у його білій сорочечці дивитися не можу. Він мені прямо Тігіпко. І все.

Роксана Харчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *