Хвиля Десни » 17 Червня, 2022

Daily Archives: 17 Червня, 2022

Новини Політика

Європейська комісія «дає добро…»

Published by:

Європейська комісія остаточно ухвалила рішення про надання Україні статусу країни кандидата для вступу в ЄС… Але це лише перший етап довгого шляху, аби стати повноправним членом європейської родини. Попереду ще саміт глав держав і урядів країн ЄС, який відбудеться у Брюсселі 23-24 червня. Є ще певна засторога щодо позиції Угорщини i Німеччини. Схоже, що Емануель Макрон, після відвідин Бучі не буде встромляти палки в колеса цього процесу.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Я згадав, що люблю захід сонця

Published by:

Сьогодні рівно три місяці, як я змінив кросівки на берці, тату-машинку на автомат. Три місяці, як почав звикати до постійного головного убору, найліпшими моїми друзями стали кава, сигарети та активоване вугілля. Всього три місяці (навіть менше) знадобилось, аби назавжди та кардинально змінити своє ставлення до життя, оточуючих, зрозуміти, що «вчора» вже нема, а «завтра» може і не бути взагалі. За цей короткий проміжок я зрозумів, що є насправді «повний п*здець» і як можна, тремтячи від страху в укритті під артобстрілами, реготати з життєвих історій та анекдотів.

Continue reading

Культура

М’яке-ірраціональне Олексія Жупанського…

Published by:

Олексій Жупанський. «Благослови тебе боже! Чорний генсек». Це не книга, це щось неймовірне, один з найбільш нешаблонних, оригінальних романів, що мені доводилося читати за все своє життя. Це книга, над котрою я задумувався найбільше за останній рік, а то і роки, оскільки всі ті численні нашарування натяків, підтекстів, алюзій, перемішаних з явним абсурдом і моментами реально моторошною атмосферою, не давали мізкам нудьгувати.

Continue reading

Суспільство

Батьку мій…

Published by:

Насправді він, Новіков Павло Артемович, – народився в російській сім’ї в Казахстані (село Покатиловка, нині Єкіаша біля підніжжя хребта Маркатау Джунгарського Алатау). Але путінські зайди його точно назвали б бандерівцем. Тому що, оселившись на Кіровоградщині, вивчив українську мову, голосував за незалежність України і все життя орав та засівав українські поля. Навіть в 40-річному віці, міняючи паспорт, національність записав –«українець» (тоді ще була така графа). Сільські бабусі ставали в чергу: «Павлуша як виоре город, то так рівненько, ніби скатерть накине».

Continue reading

Політика

Макрон і Шольц…

Published by:

Кажуть, сам Макрон прибув до Києва. Хочу просто нагадати, що вже у 1980-х французькі студенти забули покійного Сартра (може, й на краще). Місце Сартра заступив Колюш — телекомік, який у 1980 р. хотів балотуватися в президенти Франції. Колюш розбився на мотоциклі, президентом так і не став…

Continue reading

Культура

Симптоми їхнього діагнозу

Published by:

Коли кажуть, що ті головорізи, які крадуть все і навіть унітази, не читали пушкіна-лермонотова-толстоєвського-булгакова, то мені смішно. Ви ж пам’ятаєте пришелепуватого нациста тімофєя сергейцева, який написав шовіністичну статтю, де закликав перевиховувати українців у росіян. А заодно вбивати всіх неслухняних. Не думаю, що він не читав вєлікую руцкую літєртуру.

Continue reading

Суспільство

Білосніжка, Дюймовочка і…

Published by:

Йдуть якось по лісу Білосніжка, Дюймовочка і Пісд@бол. Білосніжка каже: «От я сама красива», а Дюймовочка каже: «А я найменьша в світі», а Пісд@бол каже: «А я пісдів більше всіх, я самий пісд@болістий у світі». Заходять вони в «Будинок правди». Вибігає звідти Білосніжка вся в сльозах: «О Господи виявляється я не найкраща в світі, найкраща — Спляча Красуня!»

Continue reading