Культура

«Вон со сцени» — кричать Віктюку

В Росії шельмують відомого режисера Романа Віктюка.
У російських ЗМІ продовжується зачистка культурного простору від представників мистецтва, які не згодні з політикою Путіна.

У російському пропагандистському журналі «Слово и Дело» закликали вигнати зі сцени народного артиста Росії, відомого театрального режисера Романа Віктюка за його публічну оцінку війни на Донбасі.

Ось що сказав Роман Віктюк, звертаючись до жителів окупованого Донбасу:

«Хочу жителям Донбасу сказати тільки одне: ви живете поза Богом, ви Його не чуєте. На секунду вимкніть усі російські телеканали, заплющіть очі й побудьте в тиші. Без зла, без насильства, без убивств. У цій тиші, долучившись до Неба, можливо, у вашій душі щось відбудеться. Має відбутися, якщо ви українці. Якщо ви не українці, навіть ця тиша вам не допоможе. Тоді забирайтеся геть! Забирайтеся спокійно і без мата, залиште Україну в спокої».

Володимир Даниленко

P.S.
Чи не містичне повторення долі генія Довженка?
Біда не тільки в дикому тоталітаризмі Росії! Біда в самих нас, українцях! В більшості із нас (ненавиджу узагальнення) в силу різних генетично-історичних і побутових обставин настільки легко й охоче відбувається мутація до «здрібніння», заздрісного озвіріння, що ми самі звужуємо до хутора наш духовний простір, у якому неможливо вижити справді геніальній людині.
Тісно і дико!
Від доносів, заздрості, «покльопів», морального убозства! Від панування посередності! Так було за Шевченка, так було за Довженка! Так, на жаль, є і нині! Може, хтось інакше думає?! Бо від безнадії можна здохнути…

Галина Тарасюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *