Культура

Євгену Дударю – 90!

24 січня виповнюється 90 років з дня народження одного з найвідоміших українських письменників, визнаного майстра гумору і сатири Євгена Дударя. Сатиричні твори цього письменника, які в тому числі звучать зі сцени у виконанні автора, знають і люблять мільйони українців на всіх континентах.

Шановний Євгене Михайловичу!
Від імені Національної спілки письменників України вітаю Вас з ювілеєм! Ваша сатира – завжди злободенна, гостра, дотепна і талановито виписана. В’їдлива іронія, влучні вислови, багата мова, яскраво змальовані образи персонажів – таким є Ваш авторський стиль.

Вашому письму характерне не побутове ковзання і смакування примітивними заяложеними сюжетами, а – переважно тематика високого громадянського звучання. Ваша сатира – це сміх крізь сльози, це застереження людям: будьте світлими і добрими, не допускайте зло у свої серця, намагайтесь дарувати радість для інших, цінуйте життя і свободу.

Ваша іронія змушує думати, аналізувати, шукати причини тих чи інших суспільних проблем і, впевнений, сприяє очищенню наших думок і душ.

Бажаю Вам творчої наснаги, мирного неба і здоров’я! Нехай у цей драматичний час Господь додає Вам сил!

Михайло Сидоржевський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *