Культура

З Днем журналіста!

Сьогодні свято у представників найдревнішої професії, з чим не будуть сперечатися навіть повії. Від часів, коли перші літописці писали оди своїм правителям на пергаменті, мало що змінилося. Але ці люди, безперечно, мають вплив, а дехто навіть визначає хід історії.

Втім, усі ці трагіко-пафосні розмови про те, що професія журналіста найближчим часом може зникнути (через цензуру, утиски й тому подібне) — лише порожні балачки. Не може зникнути те, чого взагалі не існує і ніколи не існувало.

Зрештою, це робота, якою повинні займатися люди зовсім особливого складу, інакше вони приречені на провал. Адже коротунів не беруть грати в баскетбол!

Віталій Назаренко

***
Журналістом я мріяв стати з дитинства. Як і письменником. Але вже підлітком усвідомлював, що професії “письменник” не існує, а от “журналіст” — є.

Ніколи не забуду уроків від таких фахівців як Віра Шпильова, Юлія Яворська, св. пам. академік Полікарп Свідера та Іван Покотило і ще багатьох добрих людей.

Я пройшов шлях від коректора до головного редактора кількох газет, кілька років попрацював на радіо, писав до товстих і тонких журналів та газет. Беграунд нічогенький, але винятково на журналістиці зациклитися не зміг. Тому цей статус залишився в біографії через кому. Хоча згадувати такий досвід – щемно і приємно.

То із професійним святом всіх причетних! Із Днем журналіста!

На фото – далекий 1990 рік, Чернівці, молодий кореспондент обласної газети “Молодий буковинець”…

Сергій Пантюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *