Суспільство

Післяслово «безсердечного соціопата»

Вчора мне обізвали безсердечним соціопатом. Грамотні люди обізвали (книжковий Арсенал відвідують). За що обізвали? Начеб-то за відсутність співчуття до тих, у кого не стало «свєта». У мене є співчуття, але не до всіх, це правда. Співчуваю жителям Херсона, Нікополя, Марганця, Ізюма, Харкова, Вовчанська, де обстріли не час від часу по вибіркових об’єктах, а з близької відстані два роки поспіль ворог б’є снарядами, ракетами, авіабомбами. Щоденно.

Співчуваю хлопцям і дівчатам, які понад два роки на передовій за щастя вважають розігріти на вогні швидкий харч так, щоб не помітили ворожі дрони і снайпери.

Щодо решти… Ще восени 2022 року я закликав — готуйтеся, краще переміщуйтеся з великих міст у сільську місцевість, де є можливості забезпечити собі енергетичну автономність. Попереджав — Путін не зупиниться ні перед чим. Чого я тоді і пізніше лиш не начитався: хворий псих, параноїк, шизофренік — весь словник психіатра. Деякі кволо просили: ну, склади нам списочок чого купити, може, купимо. Знаходив їм продавців, обладнання — дивлюся фоточки шлють з “Ігипту” в ФБ.

Тому не співчуваю тим, які вимагають: ей, ти чиновник, а зроби нам карашо, а то з кумом граємо в карти, а карт не видно… Не співчуваю тим, хто в грош не ставить думки професійних енергетиків (знаю, що пишу – 22 роки живу в містечку енергетиків). Не співчуваю тим, хто замість нового авто і Ігипту не купляв собі необхідне обладнання. Хіба що дітям їхнім можна поспівчувати.

Я давно відійшов від справ і від бізнесу. На моря їздив… і не згадаю коли… Кожну поза жорстким бюджетом копійку вкладав саме в автономне енерго і теплозабезпечення. Навіть дідівську піч в хаті поставив, бо знаю на яких землях народився і які у нас сусіди.

Тепер я “безсердечний соціопат”. Бо не в пусто-порожні книжки вкладався, як мої “лікарі-діагности”, а в добробут і безпеку сім’ї.

У лютому, березні, травні я багато був за кермом свого старенького 20-річного авто — від Закарпаття до Києва. І скільки ж я надивився «етажерок» з новенькими авто, яких пруть і пруть у Київ!!! І жодної вантажівки, яка б везла на Схід ті ж сонячні панелі. Кому ще поспівчувати?

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *