Культура

За рік до ювілею

Сьогодні ЙОМУ 79! Цей чоловік часто наступає на чиїсь мозолі, але не переступає межі дозволеного. Він не дотримується жодних стандартів, не володіє чудовою таємницею мовчання.

І досі у пошуку себе.
В його житті домінує стихія. Це — вогонь. Хаос, рух, дія, швидкість. Він здіймається, палає, даючи нам світло й усвідомлення істини. Але складність цієї стихії в тому, що її надмірність здатна опекти нас чи й спалити.

Однак, його життя не руйнування, а тепло, сонячне світло, жар пристрасті, швидкість реагування, сміливість, ініціативність, успіх, популярність, здатність проникати у сутність речей та подій.

Ритм його життя стрімкий, скажений, захоплюючий. Основний стан – невгамовність. Він не здатен придушити у собі цей шалений вихор. І ніхто не здатен його зупинити.

Через те він і письменник Василь Фольварочний!

Сприймає його кожен по-своєму. Хтось розчаровується у текстах, не знаходячи там Джека Лондона чи Флобера, а хтось захоплюється його відвертістю і впертим оранням монолітних пластів нашої історії, в якій він вишукує цінні залежні призабутих подій нашого народу. Він весь час своїми творами піднімає завісу минулого, оголює правду.

Василю, рідний, живи довго!
Переорюй нивку нашої літератури й засівай на ній золоті твори, які б примушували нас плакати й сміятися, аналізувати минуле й замислюватися над майбутнім, примушуй працювати наші душі!

І нехай вистачить у тебе здоров’я і часу бути щасливим чоловіком, батьком, дідусем, другом, УКРАЇНЦЕМ!

Тетяна Фольварочна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *