Культура

Житомир літературний

Книжковий форум «Без бар’єрів. Відсіч» 20-22 вересня м. Житомир. Постфактум. Довго вагався чи їхати. Врешті, завдяки моїм друзям, потрапив на цей форум. Подія справді непересічна, бо стільки знаменитостей на один квадратний метр площі, ще годі де було й знайти, хіба на Книжковому Арсеналі.

Отже по пунктах:

1. Організація. Організатори намагалися вразити і їм, за виключенням кількох дрібниць, вдалося.

2. Місто. Моє враження про місто кардинально змінилося. Житомир відроджує своє лице. Для мене це було проїздне місто з совковою архітектурою і безліччю світлофорів. Колись таксист мені сказав, що Житомир – місто світлофорів. Тепер для мене Житомир — місто літературного фестивалю. І головне, вони мають свою артчастину – пішохідну зону! Рівне такого не має, і це дуже сумно.

3. Запрошені. Такої літературної тусовки, я давно не зустрічав. І літературна молодь, і знані, і «визначні» — всі поруч і без гонору. Автори були в якомусь навколокнижковому екстазі. Можливо це тільки моє бачення. В крайньому разі навколо нашого намету було саме так.

4. Відвідувачі. Що приємно здивувало, це велика кількість людей, які слухали поезію зі сцени. Ба не тільки слухали, а купували поетичні збірки. Тепер Житомир для мене й поетичне місто.

5. Подяки. Дякую організаторам. Всім тим читачам, які купили мої книги. Віктору Крупці, за промоцію моєї «Таємниці химерної пасіки» й чудову компанію… Богові — за чудову погоду. Збройним Силам України за те, що ми досі маємо можливість писати, видаватися українською й проводити такі форуми.

Василь Тибель

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *