Культура

Зустріч з Дмитром Лінартовичем

У мистецькому салоні КНУ імені Тараса Шевченка відбулась творча зустріч із артистом театру та кіно, викладачем Інституту журналістики — нині капітаном ЗСУ — Дмитром Лінартовичем, який виконав низку авторських пісень, поспілкувався із колегами. Вирватися на кілька днів із пекельної передової лінії фронту Дмитру вдалося ще й тому, що в Будинку кіно відбувся допрем’єрний показ ігрового фільму українського режисера В.Харченка-Куликовського «Обмін».

В ньому Д.Лінартович грає одну з ролей. Крім нього, у стрічці знялися актори Є.Козлов, В. Довженко, В.Мамчур. Перегляд у холодному, але переповненому глядацькому залі надихає на думці, що фільм матиме довге екранне життя. Щиро хочеться, щоб ці сподівання справдилися.

6 грудня кінострічка виходить у прокат.

«Обмін» (початкова назва «Батько» — сценарій Костянтина Лінартовича, в процесі роботи відбулася низка змін) — це воєнна драма. Незважаючи на не, що сюжет грунтується на долях двох родин, ми опосередковано всі стаємо його учасниками. Бо війна, яку принесли в наш дім кляті, немиті путінські звірі, не дає зімкнути очей, як і розплющити їх без думки: як там, на фронті? Як наші друзі, близькі?

Слухаючи Дмитра, талановитого актора (пригадуєте його героя, Івана Додоку, із фільму «Тойхтопройшовкрізьвогонь»), осмислюючи його пісні, думаєш: ми вистоїмо. Згадалися рядки: «І я відчуваю, як доля великого світу на наші рамена ляга». Україна сьогодні — центр Всесвіту, тут вирішується доля цивілізації.

Сили та здоров’я, Божої прихильності воїну Дмитру Лінартовичу, терпіння його рідним. Слава УКРАЇНІ!
СЛАВА ЗСУ! РАЗОМ — ДО ПЕРЕМОГИ!

Алла Кобинець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *