Економіка

Господар із Буянки

«Без працюючої родини нема України» — таку акцію до Дня родини, який відзначатимемо на початку липня, проводить в Україні служба зайнятості. Багато українців сьогодні знають що є безробіття. Дехто, зневірившись, опускає руки, а дехто, навпаки, розпочинає нове життя, працюючи на себе та свою родину, стає прикладом для земляків.
Чернігівський обласний центр зайнятості розповідає про Миколу Ілліча Пащенка, який вже не перший рік займається підприємництвом у селі Буянки на Ріпкинщині. У грудні 2006 року, залишившись без роботи у зв’язку з ліквідацією ДП «Замглайторф», керівником якого він був, вирішив піти в бізнес. Для старту скористався одноразовою виплатою допомоги по безробіттю, за направленням служби зайнятості пройшов навчання на цільових курсах. Обрав сільське господарство, оскільки змалку звик працювати на землі, мав досвід, знання, встиг придбати деяку техніку.

Нині Микола Ілліч обробляє понад 100 га землі, на якій вирощує пшеницю, ячмінь, жито, кукурудзу, а також картоплю, моркву, буряк. Має власну техніку, яка практично вся нова, необхідні сховища, ангари. Продукцію реалізує не лише на Чернігівщині, а й в інших регіонах України.

Праця на землі не з легких. Працювати доводиться з ранку і до пізньої ночі. Та Миколі Іллічу допомагає його родина: дружина, сини Олександр та Олексій з невістками та продовжувачі роду Пащенків — онуки.

Підприємець забезпечує роботою не тільки себе та своїх рідних, а й земляків. У доборі працівників, організації тимчасових робіт, підготовці кадрів допомагає районний центр зайнятості, співпраця з яким, розпочата багато років тому, не припиняється.

— У сільському господарстві сьогодні вистачає проблем, не обходиться і без втрат врожаю, але успіх приходить до тієї родини, яка прагне працювати, бо земля любить працьовитих, — переконаний пан Пащенко.

Справді, працьовитість і наполегливість родини Пащенків, не може не захоплювати, не викликати повагу. Саме такі вольові, енергійні, цілеспрямовані люди як Микола Ілліч досягають успіху у житті, будують щасливу родину і багату Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *