Хвиля Десни » 21 Червня, 2017

Daily Archives: 21 Червня, 2017

Економіка

Господар із Буянки

Published by:

«Без працюючої родини нема України» — таку акцію до Дня родини, який відзначатимемо на початку липня, проводить в Україні служба зайнятості. Багато українців сьогодні знають що є безробіття. Дехто, зневірившись, опускає руки, а дехто, навпаки, розпочинає нове життя, працюючи на себе та свою родину, стає прикладом для земляків.
Чернігівський обласний центр зайнятості розповідає про Миколу Ілліча Пащенка, який вже не перший рік займається підприємництвом у селі Буянки на Ріпкинщині. У грудні 2006 року, залишившись без роботи у зв’язку з ліквідацією ДП «Замглайторф», керівником якого він був, вирішив піти в бізнес. Для старту скористався одноразовою виплатою допомоги по безробіттю, за направленням служби зайнятості пройшов навчання на цільових курсах. Обрав сільське господарство, оскільки змалку звик працювати на землі, мав досвід, знання, встиг придбати деяку техніку.

Continue reading

Економіка

Колівешка б замість мера в місто Лева…

Published by:

Тим, хто звик усе бачити в сірих тонах, не допоможуть і рожеві окуляри. Натомість є люди, які попри труднощі, активно будують своє життя, намагаючись робити світ навколо себе кращим.
Саме такий — Олександр Колівешко зі Снов’янки неподалік Чернігова. У 32-річного чоловіка за плечима навчання у технологічному університеті, аспірантура, робота над дисертацією. Попрацював 3 роки рятівником, а опинившись на обліку в центрі зайнятості, спробував боротьбу за чисте довкілля перетворити на… власний бізнес.

Його підприємство «Арура» вже другий рік займається збором небезпечних і безпечних відходів. До справи долучив і старшого брата Миколу. Відтак бізнес став родинним.

Continue reading