Економіка

Олігархам саме час поділитися!

Справді, саме час внести свою лепту. Вся країна з себе жили тягне, скидаючись на армію. Волонтери випотрошили всі закапелки з амуніціями. А про наших доморощених олігархів щось не чути. Поодинокі прояви доброї волі — це похвально, але чому би не систематизувати це питання?! Десятина! Майже біблійна термінологія. 10%. Сумарні статки наших топ-100 олігархів становлять – $ 50 мільярдів. Якщо кожен олігарх віддасть десятину, то Україна, на якій вони наживалися 20 років, отримає фонд у 5 млрд доларів.

Приклад Польщі: за 16 пускових установок культової американської системи Patriot там заплатили $ 4,7 млрд. Вся польська протиракетна програма коштує якраз десятину українських олігархів.

Хтось порахував: уживаний літак Міг29 коштує $ 20 млн. За олігархічну десятину Україна може мати 250 винищувачів. Пілоти начебто вже навчені й чекають.

Гіпотетичний фонд «Від олігархів з любов’ю» — це еквівалент 30 000 джавелінів. Або 2 500 любих нашому серцю байрактарів. Або, або, або, або — тьма аналогій у час війни.

Як мільярди наживати — то було кому. Отож, коли, як не тепер, десятину рідній країні віддати. Якщо комусь це звучить занадто по-лівацьки, то спершу можна послатися на Книгу Книг, а потім на кількість жертв. Всього-навсього 10% з кожного українського олігарха — гадаю, це значно менше, ніж повна націоналізація.

Остап Дроздов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *