Політика

А чи не буде з Києвом, як із Тбілісі?

Спочатку цитата зі свіжого інтерв’ю Зеленського для NY: «Путін — неадекватна особа, бо адекватна людина не може піти війною проти іншої держави повномасштабно. Він неадекватний або він знав, що йому за це нічого не буде, а значить, були ті чи інші діалоги з іншими країнами.

Про це я навіть не хочу думати, бо тоді це не партнерство, а гра за спиною і повна зрада. Тому давайте подумаємо все ж таки, що у нього не було домовленостей, а він просто неадекват, який вирішив, що ніхто не буде захищати Україну, а він може захопити нас і знищити».

Ви теж відчули в словах президента нотки відчаю? «Не хочеться думати». А думати треба! Думати треба було, коли піарили минулорічний наступ, не маючи в ангарах ні необхідної техніки, ні достатнього запасу боєприпасів. Думати треба було, коли на саміті у Вільнюсі перед нашим носом гучно закрили двері НАТО.

Думати треба було, коли торік, ще в серпні очільники Пентагону (тобто ще до бойкоту трампістами допомоги) говорили: ми зі складів вже все вимели для України, і танки Абрамс надіслали в некомплекті аж восени 2023 року, коли штучно інспірований наступ вже сходив на нуль…

Думати треба було, коли випускали на публіку кишенькову собачку Безуглу, щоб зганьбити популярного головкома Залужного, думати треба, коли на Банковій ховалися від необхідності проведення мобілізації…

А щодо “зради” від деяких країн…

Ну, невже після історії з шантажем від президента Трампа у Зеленського могли лишитися ілюзії щодо чеснот і моралі у політиків?! П’ять років при владі і… перед нами школяр-двієчник, який не зміг затямити просту істину, відому кожному американцю: якщо ти тонеш і волаєш “хелп-хелп” і при цьому більше нічого не робиш-ніхто тобі не допоможе”. Американці допомагають рішучим і здатним самостійно вести боротьбу, бо вже добре обпеклися і у В’єтнамі і в Афганістані.

Скільки б Байден публічно не лаяв сьогодні Ізраїль, а тихо-планово туди поступає і поступає допомога із США. Бо в США переконані – свою державу іудеї не здадуть нікому. Такої впевненості у Вашингтоні щодо України немає. Визначення Віктора Орбана “то війна між слов’янами” багато хто з лідерів Заходу підтримує. Та й з огляду на події останніх років у Грузії, в Брюсселі і Вашингтоні все частіше задаються питанням: а Київ не повторить еволюцію Тбілісі?

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *