Політика

Аби «північний потік» не потік під китайську стіну…

Як мовиться: «Не вмер Данило, так болячка задавила»… Німецькі лобісти вигадали новий аргумент на користь добудови «Північного потоку – 2». Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас застеріг від припинення російського проекту «Північний потік-2», зауваживши, що це може… зблизити РФ і Китай. Оце так розворот!

Отакий лобістський трюк. Однак про те, що «Північний потік – 2» остаточно поділить і розвалить Європейський Союз міністру закордонних справ Німеччини — байдуже. І це попри те, що днями Росія видворила німецького дипломата через його захист Олексія Навального.

«Той, хто у принципі ставить під сумнів «Північний потік-2», повинен також задуматися про те, які як мінімум геостратегічні наслідки це матиме, і що це означатиме з точки зору можливостей здійснення впливу на Росію з боку Європи. Повинно бути абсолютно зрозуміло, до чого це призведе з геостратегічної точки зору: це буде зближувати Росію і Китай», – сказав дослівно глава МЗС Німеччини, передає Devdiscourse.

Як повідомлялось раніше, новий уряд Німеччини після обрання канцлера може остаточно зупинити будівництво газопроводу «Північний потік – 2». У вересні Ангела Меркель піде зі свого поста після федеральних виборів. А наразі члени нинішнього уряду, зокрема міністр економіки ФРН Петер Альтмаєр, не бачать приводу для зупинки «Північного потоку-2».

Проте у Бундестазі (федеральному парламенті Німеччини) уже закликали ввести мораторій на російський проект, мотивуючи це побоюваннями, що газопровід використають як геополітичну зброю проти Східної Європи.

Ростислав Демчук із Брюсселя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *