Політика

Амебна презентація

От і пролунав із трибуни парламенту черговий набір фонем, лексем та інших словоформ, написаних закулісним спічрайтером. Щось почули якісно нове? Чіткішими стали обриси перемоги – чи далі все розпливачасто тоне в тумані мрій? Хотів би я розкласти по кісточках так званий «план перемоги», але нема там кісточок.

Все, що з трибуни зачитав генератор випадкових слів, рендомайзер буков, продуцент вербальних конструкцій, насправді є одноклітинним. У презентованому «плані» нема ні хребта, ні кісток, ні навіть хрящиків. Це суцільна медуза, складена з драглистого тіла посилів, які є такими ж правильними, як і невизначеними, далекоперспективними і бозна-коли можливими до реалізації. Може, в інше десятиліття?

Було б чесніше переназвати цю амебну презентацію Планом Перемоги десь-так років через 25. Та й то, якщо його візьметься виконувати третя сторона. Якщо успіх твого плану залежить від сумлінної праці сусіда за тридев’ять земель – то це, їй-богу, потужно. Це мощно, нічо не скажеш.

Хотів би я внести бодай якусь ясність у наші перспективи, та нема що вносити. Суперлото обіцянок триває. Абракадабра речень далі множиться. Динамо-машина фраз ні про що продовжує пихтіти. Відсутність і наготу змісту вже нічим неможливо прикрити, навіть облягаючою фліскою поверх накачаних біцепсів.

Це ані план, ані перемоги, ані миру, ані війни. Це чергова кохавинка, сіра, двошарова.

Остап Дроздов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *