Хвиля Десни » 17 Жовтня, 2024

Daily Archives: 17 Жовтня, 2024

Суспільство

Двоє життів у осінньому парку

Published by:

Ще два життя у мене в сему парку. На осінь обидва. У першому під дощем маю настоятися, змокнути спогадами і встигнути розминутися з часом. У другому – на килим багряний ступити, а мо’ – навіть впасти, якщо раптом небо хмарами зупиниться. До сонця останнього на першому золоті лежати, як колись в дитинстві на бадиллі картопляному, і в небо, як собі в душу, дивитися.

Continue reading

Суспільство

«Телеграм» — небезпека під личиною дуровщини

Published by:

З тиждень тому державним службовцям в Україні заборонили використовувати месенджер «Телеграм» на офіційних пристроях. Є достатньо підстав вважати, що месенджер моніториться ворогом. Трохи раніше, як відомо, у Франції був затриманий Павло Дуров, засновник «Телеграму».

Continue reading

Політика

Черговий план із нескінченної колекції

Published by:

Сьогоднішній план відрізняється від плану, який уже місяць обговорюють зарубіжні ЗМІ, тільки тим, що очільник країни озвучив його особисто своїм голосом. Оскільки з цим Планом Зеленський вже поколядував столицями Європи і США, то це, скоріше “домашка” для них, а не для нас: запросіть нас в НАТО; дайте побільше ППО-ПРО; дайте ракети і дозвольте бити по Москві…

Continue reading

Політика

Амебна презентація

Published by:

От і пролунав із трибуни парламенту черговий набір фонем, лексем та інших словоформ, написаних закулісним спічрайтером. Щось почули якісно нове? Чіткішими стали обриси перемоги – чи далі все розпливачасто тоне в тумані мрій? Хотів би я розкласти по кісточках так званий «план перемоги», але нема там кісточок.

Continue reading