Політика

Ангельська байдужість «Нормандських» партнерів

Щойно Путін та Ангела Меркель у телефонній розмові обговорили ситуацію на Донбасі. Звісно, очікувалось, що воєнний злочин — вбивство 13 липня українського військового лікаря поблизу поселення Зайцеве (Бахмутський район) російськими найманцями — набере широкого розголосу у світі, і цьому злочину буде дана більш жорстка оцінка та засудження дій Росії.

Проте, розмова носила чисто протокольний характер. Ось дослівна заява уряду Німеччини з цього приводу. Усього-навсього кілька рядочків: «Канцлер Ангела Меркель сьогодні зателефонувала президенту Росії Володимиру Путіну. У центрі уваги розмови було виконання Мінських угод та мирне вирішення конфлікту на сході України. Співрозмовники також обговорили тему постачання зброї до Ірану і поточну ситуацією у Лівії».

BСЕ!!!
Мінімум, на що я розраховував, це скликання термінового засідання Раби Безпеки ООН. Проте, навіть цього не сталося.

Лише США та Bеликобританія висловили обурення з приводу загибелі українського військового медика на Донбасі і засудили безперервну російську агресію. Так звані, «партнери» по «Нормандській четвірці» — Німеччина і Франція — навіть не висловили співчуття Україні і її народові.

Нагадаю, у районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі у понеділок та вівторок незаконні збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню. B результаті обстрілу окупантів 13 липня троє українських військових були вбиті, cеред них військовий медик, ще двоє — поранені.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *