Хвиля Десни » 15 Липня, 2020

Daily Archives: 15 Липня, 2020

Політика

Ангельська байдужість «Нормандських» партнерів

Published by:

Щойно Путін та Ангела Меркель у телефонній розмові обговорили ситуацію на Донбасі. Звісно, очікувалось, що воєнний злочин — вбивство 13 липня українського військового лікаря поблизу поселення Зайцеве (Бахмутський район) російськими найманцями — набере широкого розголосу у світі, і цьому злочину буде дана більш жорстка оцінка та засудження дій Росії.

Continue reading

Культура

Рано вранці, такого ж липня…

Published by:

Смерть не брала Хема. За своє життя він здолав сибірську виразку, малярію, рак шкіри, пневмонію, діабет. Він вижив у двох страшних авіатрощах, не сконав попри розрив нирки, його не доконав ні гепатит, ні розрив селезінки, ні перелом основи черепа… Розплющений позвонок зрісся, і коли решта з таким діагнозом лишаються паралізованими, Хем продовжував ходити і навіть намагався бігати.

Continue reading

Суспільство

Як правильно кохатися і їсти?

Published by:

Один мудрий чоловік сказав мені: «А що чоловікові найпотрібніше? Гарна жінка і добра їжа!» Я вчасно прикусив язика, щоб не сказати йому, що його бажання надто приземлені. А потім подумав, що «приземлені» – це просто епітет. І «гарна» (жінка), і «добра» (їжа) – теж епітети. А ми часто користуємось епітетами, забуваючи, що вони означають дуже різні речі для кожного з нас.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Адольф Гітлер і запах гіркого мигдалю

Published by:

В американській газеті «Уїклі сепрайз» кілька років тому надрукували були сенсаційне розслідування Джеррі Саймона про те, що в одному з госпіталів Буенос-Айреса помер від інфаркту 14 квітня 1992 року Адольф Гітлер, який «дожив до 103 років, так і не потрапивши на очі КДБ». Журналіст ніби-то познайомився з його сімейним лікарем Раулем Рохесом та дізнався про місце поховання на військовому цвинтарі колишнього головного фашиста.

Continue reading

Культура Новини

Як Маяковському у Харкові «навішали»

Published by:

В 1928 році поет Володимир Маяковський приїхав до Харкова на відкриття першого українського хмарочоса — Держпрому. Під час радушного і щирого ознайомлення з містом популярний тоді поет дико набухався, і в помрачьонному сознанії бродив вулицями, намагаючись одуплитися, де ж його готель…

Continue reading

Політика

Беззуба заява Зеленського

Published by:

Bважаю, реакція президента України на обстріл групи українських військових і медиків, які проводили евакуацію тіла бійця ЗСУ в районі поселення Зайцеве є запізнілою, беззубою, аморфною і малозмістовною. Заява, власне, ні про що! Нагадаю! Всупереч домовленостям з ОБСЄ та проросійськими бойовиками і внаслідок підступного ворожого обстрілу із засідок загинув наш військовий медик, один військовослужбовець отримав поранення, ще один – бойове травмування.

Continue reading