Політика

Аргумент Урсули фон дер Ляєн!

Візит президента Франції Емануеля Макрона і очільниці Європейської Комісії до Китаю завершився. Відзначу кілька головних результатів цього візиту:
— Китай засуджує війну Росії проти України;
— Китай ЗА дотримання суверенітету усіх країн і недоторканість їх кордонів;
— Китай засуджує рішення Росії розміщувати свої ядерні озброєння на території інших країн, у томи числі на території Білорусі;

— Китай ввжає абсолютно недопустимим використання ядерної зброї проти Україні і у будь-яких інших країнах;
— Сі Цзінпін повідомив, що обовязково зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським і цим питанням вже займається МЗС Китаю, тому подробиці не оприлюднюються.

P.S. Зверніть увагу на Макрона! Путіну Сі такого не дозволяв.

Китай і Франція домовились про створення в Китаї двох ліній зборки французьких ліатаків Airbus, a вжe 160 літаків Airbus Китай закупить у Франції ще цього року. Тобто у Франції і ЄС є що продати Китаю і продати те, що Китаю потрібно. А от те, що може продати Росія: нафта й газ Китаю не потрібні. У складі французької делегації в Китай було 50 керівників ключових підприємств Франції, з ними було підписано десятки нових контрактів і проектів на спільну їх реалізацію.

Урсула фон дер Ляєн під час переговорів наголосила, що товарообмін між Китаєм і ЄС в сотні разів перевищує товарообмін між Китаєм і Росією. Цю тенденції у торгівлі між Китаєм і ЄС треба продовжувати. Але у цьому процесі серйозно перешкоджає війна в Україні. Тому Китай повинен все зробити, щоб Росія припинила війну і вивела свої війська з території Уряїни, яка вже є майже повноправним членом ЄС.

Хороший аргумент Урсули фон дер Ляєн!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *