Політика

Арсенію Яценюку — 50!

Віталій Портніков якось зазначив, що уряд Яценюка — це той уряд, який першим спробував зробити з УРСР незалежну Україну. Це той уряд, який зірвав країну з вічної російської орбіти. Той уряд, що наважився на ділі реалізувати вікопомне гасло Хвильового: «Геть від Москви!»

Восени 1708 року московські попи, за наказом царя Петра, проголосили анафему гетьманові Івану Мазепі «за зраду». Восени 2015 року московські чекісти, за наказом Путіна, проголосили Арсенія Яценюка в розшук за «участь у чеченській війні».

Це ланки одного ланцюга, це — одна й та сама історія. Історія, що триває вже три століття. Ми часом єхидні, вʼїдливі, злопамʼятні й немилосердні. Здебільшого політиків ми не любимо.

Але маємо віддати належне тим людям, які наважилися повернути історію на українській бік. То було велике Діло!

З днем народження, Арсеніє Петровичу!

P.S.
Соціальні мережі були задумані, як територія вільного висловлювання, без обмежень, цензури і упереджень. Але я все одно не виношу двох речей: надмірного панібратства й безтактності. Вже не кажучи про те, що комент має бути дотепнішим, ніж допис. Це — обовʼязкова вимога! Бо в іншому випадку вона тільки засвідчує тупість людини.
Я зроду не напишу в коментах щось таке, що йде в розріз з основною ідеєю допису. Тим більше, коли людина в тебе в друзях на Фейсбук. Це не соціальна праведність, це елементарні норми поведінки в цивілізованій спільноті. Інакше кажучи: на*уй мені здалася ваша приватна особиста думка?
Ставиш в профілі борщ, люди пишуть: це не борщ, а гавно якесь. Пишеш: врятував кота. Кажуть: краще б людей рятували. Пишеш: допоміг людині. Кажуть: краще котам допомагайте. Пишеш: Арсенію Петровичу 50 років! Відповідають: не 50, а 46. І не Петровичу, а Трохимовичу. І не сьогодні, а в березні…
Але, люди — то люди! Що ж ти зробиш? Нічого!…

Віталій Чепинога

1 Коментар

  1. Анатолій Пінчук

    ВІТАЄМО!
    Віддаймо належну шану Арсенію Яценюку!
    Коли 10 років тому він погодився очолити уряд України, він знав, що знищує себе як державного діяча, знищує себе, як політика.
    В казні після Януковича залишилось 108 тис. гривень… Та він рятував Україну!
    Вітаємо!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *