Хвиля Десни » 22 Травня, 2024

Daily Archives: 22 Травня, 2024

Політика

Арсенію Яценюку — 50!

Published by:

Віталій Портніков якось зазначив, що уряд Яценюка — це той уряд, який першим спробував зробити з УРСР незалежну Україну. Це той уряд, який зірвав країну з вічної російської орбіти. Той уряд, що наважився на ділі реалізувати вікопомне гасло Хвильового: «Геть від Москви!»

Continue reading

Культура

Ховали Володимира Івасюка

Published by:

Спасибі, друже, за любов жагучу до рідної Вкраїнської землі,
повік твою ”Червону руту” співати будуть солов’ї!… 22 травня 1979 року на вулиці Львова вийшли тисячі людей. Вони в заціпенінні стояли перед будинком, де мешкав покійний композитор Володимир Івасюк (вулиця Маяковського, 106; тепер вона названа на честь Костя Левицького), а у Володиній квартирі стояла труна з його тілом, яку влада не дозволила відкривати.

Continue reading

Культура

Веселий тон літературознавців…

Published by:

Подивилася відео «Шалених авторок» про 10 найкращих українських романів. Якщо вже Юрій Косач і Юрій Яновський не потрапили до 10, то я не знаю, що сказати про цей рейтинг. Не потрапив до рейтингу наш перший історичний роман — “Чорна рада” Куліша, не потрапив перший український роман про інтелігенцію “Хмари” Нечуя-Левицького.

Continue reading

Політика Суспільство

Зі срібною ложечкою в роті

Published by:

На WAS вийшов новий кльовий ролик, цього разу про Дональда Трампа і там поміж іншого звучить інформація, що викладач з маркетингу у Вортонській школі бізнесу згадував його як найгіршого студента. Наче і нічого такого, але ж бляха, викладач з маркетингу, 1968-й рік…

Continue reading

Політика

Небожительська філософія Олімпу

Published by:

Перечитував філософські роботи француза-просвітителя Дені Дідро. А на фото, звісно, не Дені Дідро, а гуру політології США Радник з національної безпеки Президента Джиммі Картера Збігнев Бжезинський. Що між ними спільного? Їх уже немає поміж живих. Один помер кілька століть тому, інший — у 2017 році.

Continue reading