Політика

Байден звернувся до нації

Є промови, які входять в історію. Звернення президента США з Овального кабінету буде серед них. Дуже сильна і важлива для нас промова. В умовах, коли ворог розраховує на зменшення підтримки України, коли частіше говорять про втому західних партнерів, коли криза в Конгресі ставить під загрозу фінансування ЗСУ, Байден звернувся до нації з чітким поясненням важливості підтримки України.

Чому це важливо саме для американців? І для всього світу? Америка має виконати свою місію захисту свободи. Американський президент окреслив нову вісь зла. Він ставить в один ряд терористів ХАМАС, путіна, Іран та Північну Корею. Ці сили зла мають програти, адже «історія вчить, що коли терористи не платять ціну за свій терор, коли диктатори не платять ціну за свою агресію, вони спричиняють більше хаосу, смертей і руйнувань. Отже, якщо ми не зупинимо прагнення путіна підкорити Україну, то він не обмежиться лише Україною».

Під час звернення Джо Байден повідомив, що направить в Конгрес терміновий бюджетний запит. Щойно стало відомо, що в ньому він просить 61,4 млрд $ фінансової допомоги для України. Безпомилковий меседж путіну: «Ми не дамо знищити Незалежність України!»

Подивіться, як Байден обгрунтував важливість цього фінансування для народу Америки: «І дозвольте мені прояснити важливе. Зараз ми відправляємо Україні обладнання, яке зберігається на наших складах. А гроші, виділені Конгресом, ми використовуємо їх для того, щоб поповнити наші власні військові склади новішим озброєнням, яке захищатиме Америку. Озброєнням, яке виготовлене, зроблене в Америці. Так, ракети «Патріот» виготовляють в Аризоні; артилерійські снаряди – в 12 штатах, в Пенсильванії, Огайо, Техасі тощо. Зараз, як і під час Другої світової війни, американські робітники будують арсенал демократії та служать справі свободи».

В Конгресі є голоси за фінансування нашої Перемоги. Практино всі демократи та близько половини республіканців – це двохпартійна підтримка. Справа лише в тому, коли завершиться криза та оберуть нового спікера, який винесе на голосування бюджетний запит президента США. Сподіваюся, що це станеться вже найближчим часом.

Як то кажуть, God bless America, Слава Україні!

P.S.
Треба розуміти, що крім коштів до України будуть вимоги. Дивитися скрізь пальці на згортання демократії в нашій країні ніхто не буде. В США чудово знають про внутрішню ситуацію в Україні. Наступ на місцеве самоврядування, телемарафон замість свободи слова, силовий тиск на опозицію та бізнес… Це все потрібно припиняти, інакше пояснити необхідність підтримки України буде все важче. І збереження демократії в Україні в таких умовах для нас — питання національної безпеки та самого існування країни.

Олександр Ломако

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *