Хвиля Десни » 21 Жовтня, 2023

Daily Archives: 21 Жовтня, 2023

Культура

Допоможемо Євгену Пашковському

Published by:

Потребує невідкладної допомоги важко хворий Євген Пашковський — усіма забутий геніальний український письменник, лауреат Шевченківської премії (2001), літературних премій Фундації доктора Михайла Дем’яніва (1993) та імені Є. Бачинського, який стояв біля витоків української незалежності (в національно-патріотичному русі з 1982, автор ідеї люстрації (1991), засновник Асоціації «Нова література», член Українського ПЕН-клубу з 1993 р.

Continue reading

Культура

Класик. Відчуття на дотик

Published by:

Я не класик, бо у мене немає капелюха, до того ж я живий. Не маю також тростини і мисливського пса. У мене немає учнів і вчителів, всьому вчуся і вчився сам. У мене немає муз. Ну, практично. Ті, що є, називаються по-іншому. У мене немає повних зібрань творів в гарних однакових обкладинках, та й творів, власне, немає. Лише уривки. Квінтесенції декларативного горлобісся.

Continue reading

Політика

Твердий голос із Овального кабінету

Published by:

Ветеран американської дипломатії, професор Деніел Фрід (Daniel Fried) так коментує виступ Джо Байдена в розділі «Україна й Ізраїль». Байден наводить аргументи, які обидві сторони можуть прийняти для пакету допомоги Україні та Ізраїлю. Довгоочікувана промова Байдена в Овальному кабінеті, присвячена Україні, дала зрозуміти американській громадськості та всьому світу, що підтримка України, а також Ізраїлю є пріоритетом національної безпеки та твердо відповідає американським інтересам.

Continue reading

Політика

Байден звернувся до нації

Published by:

Є промови, які входять в історію. Звернення президента США з Овального кабінету буде серед них. Дуже сильна і важлива для нас промова. В умовах, коли ворог розраховує на зменшення підтримки України, коли частіше говорять про втому західних партнерів, коли криза в Конгресі ставить під загрозу фінансування ЗСУ, Байден звернувся до нації з чітким поясненням важливості підтримки України.

Continue reading