Політика

«Бе-бе-бе» — ото й уся ОДКБ

«Гаряча» вістка щодо Нагорного Карабаху! Росія остаточно відмовилася допомагати вірменам відстоювати Нагірний Карабах! Організація договору з колективної безпеки (ОДКБ), яку створила Росія і до якої входить Вірменія, не буде допомагати невизнаній Нагірно-Карабаській республіці у війні з Азербайджаном. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Панкін.

«ОДКБ допомагає своїм державам-членам в певних ситуаціях, коли є явна агресія. Поки мова йде про Нагірний Карабах, який не є визнаним самими ж вірменами частиною своєї території і не може бути, ймовірно, визнаний, некоректно говорити про залучення оборонного потенціалу ОДКБ», — сказав Панкін журналістам.

До створеної Росією Організації договору про колективну безпеку входять, крім Росії та Вірменії, Білорусь, Казахстан, Киргизстан та Таджикистан. Всі ці країни, окрім Вірменії, підтримують дружні стосунки з Азербайджаном.

Тим часом Азербайджанська армія, наступаючи з півдня, підійшла до стратегічного пункту НКР, містечка Лачина на відстань артилерійських ударів. У четвер азербайджанські солдати розмістили в соцмережах відео з села Гюлебірд в 15 км на південь від Лачина. Через Лачин проходить основна дорога, що зв’язує Вірменію і Карабах, і якщо азербайджанські військові її захоплять, вони суттєво ускладнять логістику супротивника.

Не можу принагідно не згадати тут про сльозливе звернення «президента» Нагірного Карабаху (Республіки Арцах) Араіка Арутюняна до президента РФ Володимира Путіна з проханням допомогти відстояти Карабах. Текст цієї «чолобитної» є у відкритому доступі, кому цікаво. Там «гордий» вірменин Араік Арутунян падає навколішки перед Путіним і товче лобом «святу» вірменську землю. Однак Володимир Володимирович не почув жалюгідні волання «брата».

Ця зрада Росією своїх вірних союзників – черговий наочний приклад чого насправді варта дружба з Російською Федерацією та вірне служіння їй!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *