Політика

Бережіть наліпочки «мейд ін чайна»

Я зовсім не здивована, що Китай перетворив вакцину на політичну зброю. І я не здивована, що Україна поміняла уйгурське питання на 500 тисяч доз вакцин. Не вимагаймо в такому разі нічого від Німеччини. Я вже писала про наших літературознавців, що розвивають проєкти з китайцями. Думаю, з китайцями невдовзі ніхто й нічого вже не розвиватиме. І вакцина китайська така ж, як і спутнік.

Росіяни і китайці — адін народ, бо вони використовують газ або вакцини як зброю, і для обох свобода є нестерпною.

З такими людьми не хочеться мати нічого спільного, але сучасна глобальна економіка зав’язана на Китаї і російському газі. Чекайте, Меркель іще захищатиме китайців від американців, бо Китай — це найбільший ринок німецьких авто. Довершене західне життя — наслідок мук і потерпань нікому нецікавих і невідомих уйгурів та й забитих українців теж.

Але не можна не зважати на це — колись настане життю, влаштованому коштом слабшого, край. Американці це розуміють: спочатку створили китайського монстра, тепер його роздягнуть і розують. Думаю, виробництво теж може забратися з Китаю, бо західний світ накриває безробіття, а китайські працівники хочуть вищих зарплат.

Бережіть наліпочки «мейд ін чайна». Невдовзі вони стануть рідкістю.

Роксана Харчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *