Політика

Без нас нас «женять»

Негарно! Друзі і партнери так підло і зневажливо не роблять! Нехай це буде наукою і ще одним сигналом, що давно настав час відмовлятися від Нормандського переговорного формату і Мінського процесу… Днями на фронті ворожі снайпери вбили чотирьохи наших бійців і двох поранили. Президент України Володимир Зеленський анонсував, що проведе з цього приводу телефонні консультації з лідерами «Нормандської четвірки» — тобто з Ангелою Меркель, Мануелем Макроном і Володимиром Путіним.

Однак, після цього анонсу відбувається дивна річ — Меркель, Макрон і Путін організовують і проводять відеоконференцію з метою, начебто, обговорити долю Олексія Навального. Проте друге питанням обговорень «Нормандської трійки», без участі нашого президента, стосувалося становища на Донбасі. Меркель і Макрон вказали Путіну на необхідність виконання Росією зобов’язань по стабілізації режиму припинення вогню в регіоні і дотримання Мінських угод.

Тепер, виглядає так, шо анонсовані Володимиром Зеленським консультації про загибель і поранення наших бійців у Нормандському форматі вже, зрештою, і не потрібні.

При цьому ані Меркель, ані Макрон не завдали собі клопоту аби бодай зателефонувати Володимиру Зеленському і поінформувати його про підсумки переговорів з Володимиром Путіним в тій частині, яка стосувалася України.

Ні, нешановні партнери і друзі з «Нормандської четвірки», так нехтувати елементарною дипломатичною етикою не можна. Україна є субєктом, а не обєктом східноєвропейських процесів і міжнародної політики. Не забувайте цього.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *