Політика

«Бурульки» Борреля

Кому не слід вірити з числа високопоставлених чиновників ЄС – так це у першу чергу Верховному представнику Євросоюзу у справах зовнішньої політики і безпеки Жозеппу Боррелю… Вже котрий день поспіль цей високопоставлений чиновник ЄС, від якого в Раді Євросоюзу не злежить нічого, з метою підняття свого політичного рейтингу, який знаходиться нижче плінтуса, бродить по Києву і розповідає українцям байки.

Вчора пан Боррель “на умняку” розглядав цехи з виробництва дронів. Запевняю! В дронах та усіх інших системах БПЛА Жозеп Боррель розуміється як баран на зорях, так само він як свиня на апельсинах петрає в системі військової амуніції. Зокрема в снарядах.

Пан Боррель лупить себе в груди і обіцяє, що ЄС поставить Україні у 2024 році 1 мільйон 155 тисяч артилерійських снарядів. Не вірю його жодному слову. Бо як і три місяці тому Боррель розведе руками і скаже: “Сорі, не вийшло”.

Нагадаю, що 1 мільйон снарядів Жозеп Боррель обіцяв від імені ЄС ще до кінця грудня (потім до березня) поставити в Україну. По факту, було поставлено з заявленого мільйона лише 300 тисяч снарядів. До лютневого саміту ЄС цифра дещо зросла і складала трохи більше 400 тисяч снарядів.

Тепер Боррель заявляє про 1 мільйон 155 тисяч у 2024 році. Я відверто розсміявся. І знаєте з чого? З цифри: 1 мілйон 155 тисяч. На жаль, пана Борреля деменція таки долає, роки беруть своє. Боррель мав сказати, що у 2024 році ЄС поставить 1 мільйон снарядів 155 калібру. Ну, подумаєш? Дідусь поплутав “калібри” зі “снарядами”. Звідси і взялась цифра 1 млн 155 тисяч снарядів.

Що тут скажеш? Старість – не радість…

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *