Політика

Чути різні думки. Безголоса лише Україна…

Уже кілька днів маємо, м’яко кажучи, здивування в західних ЗМІ. Основний месидж CNN сьогодні: The West says invasion remains imminent. Ukraine disagrees (Захід каже, вторгнення залишається неминучим. Україна не погоджується). Кулеба в інтерв’ю військовій кореспондентці СNN Клярисі Ворд (у ранкових новинах показали лише кілька хвилин) говорить трохи інше, мовляв, нічого не робити — це найгірший шлях (і ми, мовляв, робимо, бо знаємо це з 2014 року).

Чи спитала Ворд про відсутність відчутного збільшення видатків на оборону, про інші речі, які, на думку будь-якого уряду, уряд Зеленського мав би вже зробити? Бо, зрештою, як іще такі дії/бездіяльність можуть сприйматися на Заході? Гадаю, що в інтерв’ю про це йшлося. Натомість показали Кулебу, який з кислою міною каже, що Україна не сприйме домовлянь за її спиною…

І не каже, що не сприйме не Зе та його лялькарі, а саме український народ, який вийде на вулиці з чим є в руках. А народ і армія — єдині.

«Нью-Йорк таймз» намагається дивитися на речі оптимістичніше, ніж CNN: «Після років війни країна (Україна) просто інакше прораховує ризики».

Чути різні думки. Не чути тільки голосу України.

Сергій Сингаївський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *