Політика

Думи про Шуфрича

Мені легко писати про Шуфрича, бо я рехтував йому в парламенті обличчя, коли це ще не було мейстрімом, але попри це події з його затриманням, підозрою, судом та арештом залишили в мене якийсь неприємний, дуже мутний та тривожний осад і розуміння того, що основні події цієї феєричної вистави, яку нам показали, відбувалися за лаштунками, куди я і пропоную зазирнути…

Нестора Шуфрича варто і можна було закривати давно… В 2004, в 2014 і звичайно в кривавому 2022 році. Арештували ж його лише 15 вересня 2023… Хтось скаже: краще пізно, ніж ніколи, а я пропоную подивитися під трішки іншим кутом… Не через призму лютої ненависті до зрадника, а через холодний аналіз того, що та з ким Шуфрич робив після 24 лютого 2022 року і чому більше, ніж півтора року Нестора Івановича не затримували, хоча про його антиукраїнські настрої та дії було відомо навіть діткам з дитсадків?

Більше того, Шуфрича не тільки не тягли до суду і буцигарні, а й залишали йому мандат народного депутата та посаду голови парламентського комітету з питань свободи слова. Хто ж і чому саме зараз відправив Нестора Шуфрича до буцегарні?

По-перше, матеріали, які лягли в основу підозри Шуфричу, були відомі СБУ ще з зими 2022… Його листування з Сівковичем, його запити відносно долі судді Чауса… Все це було на столі СБУ ще тоді, але його не чіпали…

По-друге, Нестор Шуфрич став завдяки цим та іншим оперативним матеріалам СБУ лялькою-маріонеткою в руках Банкової… Він в парламенті голосував за все, чого потребував і вимагав Офіс Президента… За позбавлення депутатських мандатів своїх соратників по ОПЗЖ… За Стамбульську конвенцію, проти якої виступав в ефірах телеканалів… За правку, яка дозволила демонтаж пам’ятників Жукова, Ватутіна та інших совєцьких полководців часів другої світової Шуфрич взагалі дав вирішальний голос, але, як бачимо, не допомогло!

По-третє, Шуфрич після початку повномаштабного вторгнення входив до депутатської групи «Платформа за життя та мир» та працював безпосередньо з улюбленцями та дорогими партнерами Банкової Юрієм Бойко і Сергієм Льовочкіним… Не допомогло, і більше того я переконаний, що саме Льовочкін та Бойко допомогли, або й, можливо, ініціювали арешт Шуфрича… Те, що ці двоє — Бойко і Льовочкін — не прийшли самі та не прислали своїх «шісток» на суд, де обирали запобіжний захід Нестору (я вже мовчу про поруки), лише підтверджує те, що його здали соратники, які мали б сидіти поруч на лаві підсудних… Хоча, думаю, їхня участь попереду, коли закінчаться соратники, яких вони схарчовують Банковій, може черга й до них дійти.

По-четверте, саме зараз публічно, з помпою, арештом Шуфрича (який за логікою вже давно мав би бути засуджений) нас українців відволікають від тотальної корупції, суттєвих втрат на фронті, провалів у міжнародній політиці… Нам демонструють «успіхи» в боротьбі з ворогами внутрішніми у вигляді чергової серії серіалу, на який сценаристи з Банкової присадили український народ, принаймні більшу його частину… Дивлюся я на декорації, які нам демонструє СБУ з обшуків у Шуфрича, і реготом заходжуся… Всі оці маршальські, генеральські, полковничі мундири, різна мішура з символікою російської імперії — це колекційне, і я навіть знаю колекціонера, в якого Нестор все то купив… Але яке ця вся антикварщина має відношення до кримінального провадження по держзраді?!

По-п’яте, що далі буде з Шуфричем? Його почнуть судити і якщо погодиться відправлять на обмін в РФ, до другана Медведчука… А тим часом будуть грабувати… Починаючи від антикваріату (там шикарна колекція і зокрема зброї), закінчуючи нерухомістю та бізнесом… Такі часи, коли не тіко карають, а й грабують! На ешафот ведуть багатєньких, щоб не лише народ видовищем порадувати, а й собі підживитися.

Висновок: будь яка колаборація як по відношенню до держави, так і до політичних принципів, які ти проголошуєш, рано чи пізно скінчаються в’язницею і ешафотом… Не можна сідати за стіл і грати з шулерами та під@*@*@ми, бо не тільки намахають у грі, а й ви***ть по життю! Що і спостерігаємо у випадку з Шуфричем…

Ігор Мосійчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *