Політика

Фантастична здатність усе зіпсувати!

От є в нього фантастична здатність зіпсувати будь-що позитивне. Хоча, насправді чогось такого я й очікував. Звернувся до людей з приводу закриття путінських каналів! Та краще б не звертався з таким звертанням… Вийшло дуже погано. Все його хилить до бесіди з тією частиною населення, «яка ставиться до української мови упереджено».

Життя натомість показує, що загравати з тією масою нема жодного сенсу — для більшості з них Україна є лише частиною Росії, яка чомусь від Росії тепер від’єднана. Це вже ментальність, вихована роками. Ці люди поважають і розуміють лише силу. Ці люди за Зє вже й так не голосуватимуть, адже очікували від нього «вєчной дружби», фактично злиття з Росією, «а уж коль нє так, тогда — за гопозеже будем голосовать…».

Те, що президент України говорив у своєму зверненні російською, то є грубе порушення закону. Але закони йому по цимбалах… Крім того він ще й неодноразово процитував українофоба Булгакова. Це якийсь сюр!

По суті, цим зверненням президент підтримує зросійщення України, ще й наголошує, що не бачить у цьому проблеми. Особливо цікаве тут «нє дадім пріватізіровать (російську мову — авт)». Тобто, він збирається не дати колонізаторам приватизувати те, що вони нав’язали колонізованим.

Феєрично!
Закрити путінські канали і огидним чином виправдовуватися за це перед «русскоязичним насєлєнієм» — це як однією рукою забирати, а іншою повертати… Якісь дитячі ігри…

Сергій Бригар

P.S.
Задумаймось на мить: хтось десь чув, щоб на Росії популяризували або продавали книжки українською мовою? Чи може хтось бачив, щоб Путін публічно з телевізора демонстрував українську книжку?
Хтось бачив, щоб на Росії жодним добрим словом обмовились про про українську мову? Чи про польську? Чи про німецьку?
А хтось десь бачив, щоб президент якоїсь країни, порушуючи закон, послуговувався публічно мовою іншої країни, особливо тієї, що вбиває їхніх людей, а в нас окупувала 7% території?!
І я такого не бачив! Ніде в світі такого нема! І не треба! І нам такого не треба! Нам не потрібні чужі символи, чужі мови, чужа історія, чужі герої-колаборанти.
Можна закрити хоч сотню московських помийок, але якщо такі наративи будуть просуватись в Україні і далі – матимемо ту ж саму ситуацію і ті самі наслідки.

Андрій Смолій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *