Політика

Філософія стратегічної нікчемності

«Тільки не провокувати. Зберігайте спокій. Припиніть стріляти…». Такі поради, як з мішка, цілодобово сипляться з Вашинтона в Ізраїль, Україну, Францію, Британію, Німеччину, Польщу… Восени 1994 року звучало в Україні: «Віддайте Росії ядерну зброю, інакше задушимо вас економічно», навесні 2014 року: «Відступіть з Криму, стріляти не треба, у нас все під контролем» — і все робилося тихо і кулуарно, а зараз уже вилізло назовні — філософія стратегічної нікчемності й капітулянства, які вже давно панують в Демпартії США.

Мені інколи видається, щоб прикрити очевидне, у свій час Біл Клінтон і розкрутив тему “нещасних” сексменшин, яких треба не тільки пожаліти й урівняти в правах, але й дозволити вступати до шлюбу й брати для “правильного” виховання дітей. Треба визнати — демам вдалося цією темою витіснити з мізків обивателів практично все інше. А заодно настроїти помірно-консервативні нації до радикального неприйняття американської моделі майбутнього.

Путіну в лютому 22-го не потрібно було жодної провокації. Гітлер, напавши на радіостанцію в Гляйвіці, сам створив собі привід для нападу на Польщу. Американські авіаносці восени і в грудні 1941 не стояли біля островів Японії, навпаки японці тихо припливли і розбомбили Перл-Харбор.
Світ ультра-консерваторів і реакціонерів вустами Путіна безкомпромісно вже прямо оголосив війну Заходу. Не Україні не Ізраїлю — Заходу. І лідер Заходу пасує, як великий переляканий пес перед нахабним щеням.

Радник з нацбезпеки Байдена той самий нав’язлий в зубах страхопуд Джек Саліван буквально вчора ляпнув: якщо ми дуже будемо допомагати Україні, Путін кине на нас ядерну бомбу. Ось вона причина затримки допомоги. Байден з Саліваном використовують абсолютно прогнозованих трампістів, щоб нічого не робити — не провокувати Москву. Ту саму Москву, де вже в телестудіях вимагають віддати Росії Аляску й Каліфорнію. Ну, так віддайте!!! Інакше Путін бонбу на вас кине.

Уже, мабуть, бачили в мережі світлину-колаж “Ялта-25”, натяк на новий розподіл світу на зони впливу. Дуже треба сказати улеслевий для американців варіант. Скоріш за все там навіть Трампа не буде: Сі Цзінь Пінь, Путін та іранські аятоли з сім’єю саудитів все порішають… До того все йде.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *