Політика

Гармошка і Гермашка «в широком смислє слова»…

Отже, Росія на чолі із Путіним пропонує 2 варіанти: або Україна забирає ЛНР-ДНР, надаючи їм автономію, або війна. Здається, втілювати план Штайнмаєра — це все, що нам лишається. Однак навіть вести перемовини з ЛНР-ДНР неможливо. Шевченко через царя Давида нагадує:
Блаженний муж на лукаву
Не вступає раду,
І не стане на путь злого,
І з лютим не сяде.

І досвід Тетчер, яка відмовилася вести перемовини із захопниками Фолклендських островів, назвавши їх бандою головорізів, — теж приклад непорушності принципу не провадити перемовини з тими, хто зневажає міжнародне право, говорить мовою шантажу і сили.

З Путіним, до речі, не тільки говорять, а й запускають усілякі «Північні потоки-2». Україна не може ані говорити з головорізами із ЛНР-ДНР, вона не може також прийняти громадян, переважна більшість яких має паспорт РФ, бо цим Україна автоматично погоджується на подвійне громадянство та на тезу, що всі ми — «русскіє люді в широком смислє слова».

Кулеба заявив про неприйнятність перемовин із ЛНР-ДНР. Це правильно. А «Північний потік–2» треба прикрити лише через те, що Путін застосовує шантаж у міжнародній політиці. Що тут неясно? Жодної гідності немає ані в Німеччини, ані у Франції. Егоїстичні нації, що не спроможні і на крок дивитися далі. Ще й кричатимуть, що українські проблеми — не їхні проблеми.

Відмовитися від німецьких касок і від їхніх пропозицій будувати бункер під Одесою. Вони вже й так сидять у бункері разом із Путіним, сидять вже понад 30 років після падіння Берлінської стіни. Ото правду написав був Андрухович, що замість Німеччини стала Гермашка. Хай Гермашка поділиться касками із Путіним. Я чудово розумію англійців, що вийшли з ЄС…

Роксана Харчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *