Політика Суспільство

Христос вмер і вокрес

Повернуто цивілізаційний рубіж між нами і «мертвими ходоками». Між Європою і «безкрайннім бездумним Сибіром». Виправлено давнє хронологічне каліцтво, яке мало означати асабліву відмінність цивілізації «мертвих ходоків», а без матафор між по-справжньому диким степом-тайгою і простором, який був, є, і буде оплотом культури, права, гуманізму і тверезого прагматизму.

У своєму передноворічному інтерв’ю топ-дипломат ЄС Жозеп Борель без будь-якої толерастії і награних присідань визнав: «Росія ніколи не була здатна стати нацією. Вона завжди була імперією з царем, з Радами, а тепер з Путіним. Це константа Росії, її політична ідентичність і, як наслідок, загроза для її сусідів – і особливо для нас».

Різдво 25 грудня — точно відповідає астрономічній суті — наша планета повертає від мороку зими до теплого літа. І як це властиво мертвим, вони люто чіпляються за ноги живих. Бо за їхньою “цивілізаційною логікою” тільки мертве по-спражньому величне і непереможне.

Христос вмер і вокрес. Народився не для того, щоб лише з муками померти на хресті. Народився, щоб показати живим – Смерть не всесильна. Живі здатні подолати її. Істина не в смерті. Істина в царстві людей — у вічному оновленні і вдосконаленні живого.

Отож возславимо життя. Возславимо тих, хто віддає себе за те, щоб ніколи морок і смерть не бенкетували на наших землях. З нами Бог. І з нами правда. Так переможемо.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *