Суспільство

Різдво і дисидентство

Кілька років тому мене регулярно вербували в Різдво-дисиденти. Тобто, ось ми відзначаємо Різдво правильно, 24 грудня, ось у нас Святвечір нині, Різдво 25-го, бо це з усім світом. І любись конем, що офіційно — 6 січня. Ми підемо іншим шляхом. Іди з нами, старий. Тут же додавали: але 7 січня теж приходь бухать, бо то ж офіційно…

Мені все одно, в який день бухать і з якого приводу. Чепинога знає. Але я така людина, що люблю закон і порядок. Ні, ми, українці — народ анархічний. Кожен нормальний українець — дисидент. Готовий іти проти течії, кимось придуманих правил, бо кожен же — головний, кожен рулить світом.

Наприклад, придумає хтось слово «синоптикиня»… Коротше, я українець і я за “проти правил”. Тільки ж правила мають бути, хоча б якісь.

І нарешті в Україні офіційно діє правильний церковний календар!!! Тепер дисидент — той, хто святкує Різдво після Нового року! Вперто, як довбодятел. Зате я дочекався можливості не придумувати свято, а святкувати Різдво правильно. Бо це — правильно (Клінт Іствуд). Христос Народився! СлАвимо Його!

Андрій Кокотюха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *