Політика

Хто зупинить війну?

В Україні почали роботу літаки F-16. І є перші результати. Позавчора РФ було скинуто 140 кабів, вчора 110 і сьогодні 60. Літаки РФ бояться близько підлітати до лінії фронту. Монополія РФ у повітрі ліквідована. Вперше з початку війни, коли Україна за календарний місяць задіяла більше ударних БПЛА, аніж РФ.

Минулого місяця Україна використала проти РФ приблизно 520 безпілотників великої дальності, тоді як Росія атакувала українську територію 426 дронами. Тепер же головне питання полягає в тому, скільки ударних безпілотників великої дальності зможе зробити Україна, і чи є липневі показники подією випадковою чи тенденцією.

Загалом, армія РФ, ціною великих втрат, наступає на Донбасі. Швидкість просування є, але вартість втрат на день від 1000 до 1400 чоловік. Армія України стримує наступ, але відступає. На тиждень на 200 – 500 метрів.

У Криму йде планове знищення техніки супротивника. І йде евакуація сімей військових, документації та архівів. Вже зрозуміло: Крим не втримати. Це вже є питання часу.

У РФ інфляція сягнула 8–9%. Наступного року буде складно продовжувати війну. Ресурсів на війну у такій кількості вже немає. Люди вичерпали свої внутрішні запаси та пішли до банків за грошима. Масово. Є реальні результати знищення НПЗ. Паливо поменшало і є перспектива для подальшого зростання цін на паливо.

Якщо одним словом – війна перетворилася на позиційну. Жодна із сторін сьогодні неспроможна вести наступальні дії. І це у розпал літа. Половина гарної погоди (три місяці) вже минула. Результатів наступу немає жодна зі сторін. Росія упустила можливість вийти на демократичний шлях розвитку. Опозиція зачищена. Попереду лише смута та довгі революції з війнами всередині країни та загальне руйнування.

Віце-президент та кандидат у президенти США від демократів Камала Гарріс обійшла експрезидента Дональда Трампа у збиранні коштів на президентську кампанію. Зазначається, що за липень Гарріс зібрала на свою кампанію 310 млн. доларів – це вдвічі більше, ніж зібрав Трамп. При цьому Камала у липні лише розпочала свою кампанію. Загальна кількість грошей у передвиборчого штабу Гарріс зараз становить 377 млн. доларів США, що на 50 млн. більше, ніж у Трампа. Трамп все ще має шанс на перемогу, але з кожним днем цей шанс зменшується. До виборів ще близько 100 днів.

Європейські країни створили комітет, який розгляне всі можливі дії в Європі у разі обрання Трампа. Усі розуміють, що його обрання – це режим хаосу на весь термін його каденції.

В Україні щодня все більше й дедалі агресивніше крадуть гроші. Крадіжка йде по всьому: клініка «Охмадет», меморіальний цвинтар, фортифікаційні лінії… І все це підкріплюється Законами, які дозволяють це робити легально. Масштаб крадіжки вражає уяву: 400 млрд. грн. на рік. І кількість чиновників-злодіїв зростає. А кількість населення – падає…

В таких умовах термін дії війни залишається невизначеним.

Аркадій Чернюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *