Суспільство

Гіркота надмірного очікування

Людоньки, скільки ще будете підставляти собі під ноги граблі? Скільки ще гуль і дірок треба набити – пробити у ваших головах, щоб затямилося і дітям вашим передалося: надмірне невиправдане очікування породжує розчарування і страждання?

Були джавеліни, байрактари, були хаймарси, абрамси, петріоти … Всі ці чарівні пігульки, кожна окремо з них, ніяк не вилікують нас і не принесуть миттєвої перемоги.

Надмірне очікування тут же будуть використовувати вороги у пропаганді: тут пілот не впорався з управлінням і розбив F-16, тут сховище не так збудували, тут зрадники здали координати нічного базування…

«Пропаганда не робить з людей ідіотів, вона відпочатку розрахована на ідіотів». Тому (хто, звісно, здатен) вчіться реагувати спокійно і без надмірностей: просто зʼявилася у невеликій кількості нова техніка. Будуть помилки і невдачі. Будуть зрадники і криворукі. Бо війна – велике господарство, у ньому всього доволі.

Але вектор правильний: нарощування наших спроможностей у сумі вітчизняних і кращих зарубіжних зразків техніки і технологій у навчених і професійних руках здобудуть перемогу. І навіть більшу, аніж очікують найзачарованіші мрійники. Але у свій час і в правильному складанні факторів.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *