Політика

Інструкція до кривавого імперського шиття

Президент України Володимир Зеленський запевняє, що існують шанси для закінчення війни на Донбасі, і навіть… вже цього року. Але Зеленський обманює і самого себе, і своїх виборців. Ніяких шансів для закінчення війни немає ні в цьому році, ні у доступному для огляду майбутньому. При цьому Україна — лише частина війни, яку веде путінський режим, а зовсім не її центр.

Зеленський і його виборці — люди, позбавлені інстинкту державників — просто не здатні зрозуміти причин, через які Путін веде цю війну. Вони не здатні зрозуміти, чому у цій війні російського президента підтримує велика частина його співвітчизників.

Для Путіна війна з Україною — священна війна. Війна за відродження Російської імперії, частиною території якої були українські землі. Путіну не потрібен Донбас. І навіть Крим не є таким важливим, як контроль над усією Україною. І Донбас, і Крим – це лише частина інструментів по дестабілізації ситуації у нашій країні з метою її поглинання.

І обстріли на Донбасі, і навіть припинення цих обстрілів тимчасово — теж частина інструментів. Не більше того. І це потрібно розуміти. Як потрібно розуміти, що якщо нашою країною продовжать керувати безвідповідальні популісти, якщо ми залишимося заручниками інфантилізму виборців Зеленського, Україна не зможе зупинити війну і тим більше її виграти.

Запорука нашого успіху — в тому, що ми лише фрагмент краху Російської імперії. Хоче того Зеленський чи ні, йому доведеться воювати довго і наполегливо. Хочуть того виборці Зеленського чи ні, їм доведеться воювати довго і наполегливо. Така логіка історії, яку не змінять жодні вибори, ніяка безвідповідальність 73 відсотків легковажних виборців. Конфлікт з Росією — це наше минуле, сьогодення й найближче майбутнє.

Імперія тріщить і розповзається на очах. Путін намагається зшити її кривавою ниткою в Україні, а вже тріщать шви у Білорусі. Знову пришиє Білорусь — вибухне Північний Кавказ, остаточно піде Казахстан. І так — без кінця, до остаточного демонтажу імперії, до її перетворення на національну державу російського народу.

Путін, як людина неосвічена та його співвітчизники, виховані у шовінізмі, просто не можуть усвідомити причин того, що відбувається. Вони вірять, що це Захід не дає їм повернути імперію. І вони воюють із Заходом на нашій, українській землі.

Але це абсолютна химера, бо те, що є мертвим, померти не може. Російська імперія загине не тому, що ми зможемо домовитися з Путіним, а тому, що у Кремля не вистачить сили для її відновлення — а нічим іншим в Москві займатися просто не вміють.

Москва не впорається, хочемо ми цього чи ні. Але це станеться зовсім не цього року і навіть не наступного. Попереду в українців — роки й роки виснажливої війни з ворогом.

Віталій Портніков

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *