Політика

Юля Мендель – дівчисько в ролі охоронця

Прес-секретарка Президента України Юлія Мендель щодо інциденту з журналістом «Схем» пояснила, що намагалася «просто зупинити» Сергія Андрушка, який хотів поставити питання Володимиру Зеленському та голові Офісу президента Андрію Богдану, але «не штовхала і не кидалася» на нього.

«В США «ні» для журналіста означає неможливість підходити до першої особи. Інакше журналіста заарештують…» — пише вона на своїй сторінці у Фейсбук.

***
Оскільки пані Мендель забарикадувалася від мене в тому-таки Фейсбук (не вміє тримати удар), було б добре, якби хтось пояснив їй, що її коментар до інциденту з журналістом «Схем» не витримує жодної критики і є спробою «вивертітися», як це часто роблять шмаркаті підлітки.

Щодо посилань на американський досвід.

Це — взагалі маячня.
Прес-секретарі американських президентів часто демонструють прояви неповаги до журналістів (хамлять), але ніколи не дозволяють собі рукоприкладство.

Якщо президент підпустив до себе журналіста, прес-секретареві уже нема до цього жодного діла. Про безпеку президента потурбується його охорона (треновані хлопці), а не дівчисько у ролі прес-секретаря.

Мені трапилося знати кількох відомих американських журналістів (Andrea Mitchell/NBC, Peter Baker/WP&NYT та ін.), акредитованих при Білому Домі, ми мали чимало розмов, і вони не могли пригадати жодного випадку, щоби прес-секретар ставав між ними і президентом, коли журналіст(ка) уже розмовляв(ла) з президентом.

Володимир Іваненко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *