Політика

Із життєпису «бодяжного» Киви

Він мав довідку про діагноз «психопатизація особистості» й депутатський мандат від опзж. Ілля Кива, маркер часу, в якому живемо. Це коли відвертий неадекват опиняється при владі, й від нього залежить доля людей. Більшість з них нормальні, але обирають собі за керманичів справжніх ідіотів. В убієнного був диплом педагога-психолога, між іншим.

І на пару з братом Дмитром – бодяжно-бензиновий бізнес, НПЗ з виробництва пального вкрай низької якості. Діма з Ілюшею крали нафту із заводу в Лисичанську. Ніхто їм не заважав, бо криша була надійна – полтавська ментура. Ось тільки хлопці залишали собі надто багато виторгу, міліцейському начальству це не подобалося… Наслідок – в 2011 р., в бутність заступником начальника Полтавського відділу захисту прав споживачів Іллю взяли за хабара, молодшого теж затримали.

Брат-2, Дмитро, з України втік ще раніше, ніж Ілля, розчинився на просторах Великої Британії. А за вимагання хабара Іллі присудили всього штраф. Потім ще й амністію дали – на основі вище згаданої довідки з психіатрички.

Вже після Майдану, коли потрапив під крило Авакова, Киву призначили командувати батальйоном «Полтавщина». Бійці якого збунтувалися проти жорстокого ставлення свого начальника. В якості покарання Аваков відправив Киву заступником керівника МВС Донеччини.

2016-й – кришував контрабанду з днр. Той же рік – підпал офісу каналу «Інтер». 2020-й – бійка в київському ресторані з ветераном АТО Майманом. 2019-й – акт мастурбації просто в сесійній залі ВР, під час листування чи то з моделлю, чи з ескортницею.

Купив собі ступінь кандидата наук.

Скандалів у біографії стільки, що на енциклопедію не забракне. Крім них, є ще небанальний штрих – дід Іллі, Пилип Кива – герой радянського союзу, дослужився від простого сільського хлопця до вищих командирських чинів. Теж кар’єра цікава – починав ветеринаром у колгоспі з романтичною назвою «Зоря комунізму».

Внукові вчора вкоротили віку в одінцовському районі під москвою. Нижче – етапи бальшова путі Іллі, з допису Остапа Дроздова:

– у 2014 році Кива був довіреною особою Яроша на виборах президента.
– Кива очолював Полтавський осередок «Правого сектора».
– Кива воював на Сході у батальйоні «Полтава».
– Кива мав статус радника міністра Авакова.
– Кива отримав звання майора міліції і був командиром батальйону особливого призначення.
– Кива був заступником начальника УМВС у Донецькій області, потім у Херсонській.
– За вислуги Кива достроково отримав спеціальне звання підполковник міліції.
– Кива заснував та очолив Всеукраїнський союз ветеранів АТО.
– Кива очолював Департамент протидії наркозлочинності.
– Кива був головою профспілки МВС України.
– Порошенко нагородив Киву Орденом Данила Галицького.
– Муженко нагородив Киву почесним нагрудним знаком Начальника Генштабу за заслуги перед ЗСУ.
– Аваков двічі нагородив Киву пістолетами Форт-17 і АПС за особливі заслуги.
– На довиборах у Херсоні за Киву агітував Корчинський.

І аж пізніше було ОПЗЖ, Медведчук і державна зрада…

Людмила Пустельник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *