Політика

«Кола на воді» довкола вбивці І.Фаріон

Чому поліція ще до судового засідання злила фото підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон? У мене такий факт викликає недовіру до слідства. Тому що в наших органах існує практика, коли вони не здатні розслідувати справу, то вішають її на того, хто поруч знаходився. Поліція (міліція раніше), прокуратура і суд діяли в одному напрямку – садили невинного.

А коли це справа резонансна, то відповідно влада намагається відверагувати чимшвидше. Таке було за часів Януковича. У Запоріжжі стався вибух в одному з храмів. Там загинула жінка. На той час історія прозвучала гучно.

Янукович зібрав у прямому ефірі голову СБУ, генерального прокурора і міністра внутрішніх справ. Він поставив завдання якомога швидше знайти вбивць. Міністр Могильов йому тут же пообіцяв.

А десь через тиждень в прямому ефірі він доповів Януковичу, що вбивці знайдені і справа готується до передачі в суд. Так виникла так звана справа “запорозьких паламарів”.

Я зробив розслідування. Справа була шита білими нитками. Судді тягнули, як могли, бо розуміли, що за таке лайно доведеться відповідати. Після втечі Януковича її тихо закрили.

Відносно недавна історія із звинуваченням групи людей у вбивстві Павла Шеремета. Аваков тоді цілу прес-конференцію організував. І залучив туди ще й генпрокурора Рябошапку і самого Зеленського. Справа успішно закінчилася начім.

У нинішньому випадку про затримання підозрюваного у вбивстві Фаріон заявив сам Зеленський. Історія із Шереметом для нього не стала уроком. Цілком можливо, що під це і фото злили, щоб сформувати відповідним чином громадську думку.

Звісно, не можна виключати, що він справді убивця. Але в будь-якому випадку такі дії викликають підозру у політичній мотивованості.

Юрій Луканов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *