Політика

«Китайський соус» Ненсі Пелосі

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі — це відвага і безумство. Відвага, бо вона самому Китаю показала залізні яйця. Безумство — не ясно, для чого це було робити? Китай займає помірковану, як для нього, позицію щодо війни з Україною. Він відмовився від суттєвої підтримки у вигляді постачання зброї або запчастин. Мабуть, не без тиску і домовленостей з американцями. Можливо, тому, що він в будь-якому випадку виграє від цієї війни.

Китай не сприймає, коли третя особа у США прилітає на Тайвань без узгодження з ним. Він демонстрував це і виголошував. Пелосі начхала на всі китайські останні застереження і полетіла туди, фактично принижуючи Китай. Це та особа, яка критикувала Трампа за брутальну поведінку щодо Китаю. Трамп обмежувався агресивною риторикою. А вона зробила агресивний жест, принизивши Пекін.

Думаю, що її виборці будуть в захопленні. США показали, хто в домі хазяїн. Та чи не почне принижений Китай демонструвати надмірну активність на інших напрямках, намагаючись взяти реванш? Ну, наприклад, розпочати допомагати росії.

Я би дуже хотів, щоб цього не сталося. Дай, Боже, щоб мої застереження виявилися безпідставними.

Юрій Луканов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *