Хвиля Десни » 3 Серпня, 2022

Daily Archives: 3 Серпня, 2022

Культура

Пророче світло Миколи Кумановського

Published by:

Його картини – генетична карма українців і наша сакральна сила… Вчора, 2 серпня – роковини відходу за небесний пруг Миколи Кумановського. Я цього не знав, хоча пам’ятаю, що його не стало кілька років тому. Виявляється, вже шість років минуло. Про це почитав у Олександра Клименка в Фейсбуці, мого земляка (з Коростишева родом), талановитого прозаїка і музиканта.

Continue reading

Культура

З життя українських письменників

Published by:

… Шукаю помешкання у Берліні за контрактом на рік. (Сайти агенцій прошу не пропонувати, там працюю окремо). Мені 61 рік, український письменник, працюватиму в Гумбольдт-Університеті.
P.S. Ferrari — не моя, так притулився…

Continue reading

Політика

Сі Цзіньпінь — не путін…

Published by:

Китай нині активно порівнюють з росією: мовляв, ситуація з Тайванем така сама, як у лютому — перед широкомасштабним російським вторгненням в Україну. Дехто навіть пророкує Третю світову війну, якщо Китай розпочне воєнні дії проти Тайваню, підтримуваного США. Але усі ці прогнози видаються необґрунтованими й не зовсім адекватними.

Continue reading

Політика

«Китайський соус» Ненсі Пелосі

Published by:

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі — це відвага і безумство. Відвага, бо вона самому Китаю показала залізні яйця. Безумство — не ясно, для чого це було робити? Китай займає помірковану, як для нього, позицію щодо війни з Україною. Він відмовився від суттєвої підтримки у вигляді постачання зброї або запчастин. Мабуть, не без тиску і домовленостей з американцями. Можливо, тому, що він в будь-якому випадку виграє від цієї війни.

Continue reading

Культура Суспільство

Борщ в кілометрах

Published by:

В місті варити борщ нецікаво. Пішов на базар, все купив, зварив, випив, з‘їв, заснув. В селі — інакше. Пішов, накопав картоплі, помив, пошкріб. Вернувся по моркву. Знайшов, зрадів. Поскуб шовковиці й смородини… Забув за борщ, ліг під грушею, задрімав, прокинувся, вбив муху. Згадав за борщ — спохватився…

Continue reading