Політика

Лондон і Варшава уклінно просять…

Так неначе на весіллі: «Просили мама, просили тато і я вас прошу...». Великобританія і Польща просять Конгрес США ухвалити проект закону про допомогу Україні. Міністри закордонних справ Великобританії та Польщі Девід Кемерон та Радослав Сікорський зробили спільне звернення до американських конгресменів та особисто спікера Палати представників Джонсона.

Вони закликали Конгрес США якнайшвидше проголосувати за законопроект про виділення додаткового фінансування для України. З такою заявою міністри виступили під час брифінгу у Варшаві, повідомляє PolskieRadio.

Шеф польської дипломатії зазначив, що затвердження допомоги Києву стане епохальним рішенням, яке підвищить авторитет США у всьому світі. «Закликаємо під час голосування затвердити цей пакет допомоги», – сказав міністр.

Кемерон, у свою чергу, наголосив: «Лондон і Варшава стоять поряд з Україною і зроблять усе, щоб переконати інші країни у продовженні підтримки Києва». Глава МЗС Великобританії також додав, що надання допомоги Україні відповідає інтересам західних держав. За його словами, за ситуацією, що склалася в Конгресі, уважно стежать у Китаї та Ірані, щоб перевірити, чи є Захід надійним союзником для своїх партнерів.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *