Політика

Млявий «Рамштайн»

Прес-театр у штаб-квартирі НАТО був майже порожнім… Так само, як і засідання Контактної групи з питань оборони України (“Рамштайн”), що пройшло напередодні, було млявим за суттю і за формою… Шеф Пентагону Ллойд Остін відкрив засідання з Національного військово-медичного центру Волтера Ріда у Вашингтоні по відеoзв`язку…

Основний його меседж був: «Ми не залишимо Україну наодинці з російськими загарбниками…». І такою була уся його риторика як і у більшості міністрів оборони НАТО і союзників.

Конкретні пропозиції звучали лише від міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса та його французького колеги Себастьяна Лекорню. Франція і Німеччина започатковують так звану “коаліцію з підтримки української протиповітряної оборони”. Із 50 країн формату “Рамштайн” до коаліції підтримки української ППО долучаться 15 країн. На жаль, не густо.

За словами Бориса Пісторіюса підписана сьогодні декларація підвищує ефективність підтримки ППО і покликана полегшити їх закупівлі для українських ППО.

Зустрічі міністрів оборони у форматі “Рамштайн” проводилась у “змішаному” режимі. Тобто, частина міністрів прибула до Брюсселю особисто, інші брали участь по відеозв’язку.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *