Політика

Мавпа – як торжество політтехнологій

Перші нотатки за результатами екзитполу.
Якщо екзитполи кажуть правду, то:

1. Порошенко, починаючи з мізерного рейтингу, вирвався в другий тур. Обійшов при цьому Тимошенко, яка стартувала раніше за всіх і лідирувала тривалий час. Це було непросте завдання.

2. Розрив між Зеленським і Порошенком дуже великий. Феномен Зеленського свідчить, по-перше, про кризу довіри до владного істеблішменту (мова про всіх , як про владу, так і про опозицію) , по-друге, про торжество політтехнологій. Покажи по телевізору мавпу і зроби грамотну промоцію — народ проголосує. Однак, Порошенкові ліквідувати цей відрив по плечу.

3. Україна поділена на три частини: умовно частина Майдану, друга частина приколістів та по@уїстів — приблизно однакова і третя частна — ватна. Друга частина людей не усвідомлюють викликів і загроз, які стоять перед країною.

4. Частині Майдану треба об’єднатися, припинити ображати іншу частину і почати пояснювати, що відбувається. Працювати, працювати і працювати. Треба вимагати від Зеленського вийти на дебати з Порошенком.

5. Тимошенко, ясна річ, буде звертатися до Коломойського, щоб домовитися про прем’єрство, якщо Зеленський виграє. При такому президентові прем’єр-міністра де-факто керуватиме країною.

Мене цікавить, чи її електорат піде голосувати за Зеленського, якщо піде інфа, що в результаті ЙОГО перемоги ВОНА стане прем’єром?

Юрій Луканов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *