Політика

Мовчазний крик душі у Радбезі ООН

Під час засідання Ради безпеки ООН у Нь’ю-Йорку представник МЗС України Сергій Кислиця розповів про напад проросійських бойовиків на український пункт спостереження «Баня», що у декількох кілометрах на північ від населеного пункту Золоте.

Цей майданчик спостереження для ЗСУ був доволі важливим, це висота. З нього наші бійці спостерігали за позиціями ворога та могли визначати звідки ведуть регулярні обстріли в нашому напрямку. Тому, саме цей спостережний пункт став «більмом в оці» росіян, які довгий час готувались ним заволодіти.

Учора вдосвіта вони спробували двома штурмовими групами по 10 чоловік захопити наш спостережний пункт, але безуспішно. Наші війська дали рішучу відсіч. Російські загарбники відступили, фактично втративши одну штурмову групу: чотири вбитих і шестеро тяжко поранених. Зараз на цьому опорному пункті працює місія ОБСЄ.

Учора у Нью-Йорку усі делегації Ради безпеки ООН одностайно визнали, що Росія та її найманці грубо порушили Мінські домовленості. А Bеликобританія офіційно назвала Росію стороною конфлікту (!!!)

Український дипломат Сергій Кислиця продемонстрував колегам фото вбитого російськими бойовиками 22-річного Максима Хітайлова, військовослужбовця 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Такої тиші в залі Радбезу ООН давно не було!
Мовчазний крик душі… Мурахи по шкірі…

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *