Політика

На росіі «мочать» мачо

«Заколот Пригожина означає початок кінця війни і перебування путіна при владі», – Курт Вокер. Амінь. Але за ЗСУ роботу все одно ніхто не зробить. На цьому можна було б і закінчувати, але дозволю собі більш розгорнуто викласти деякі спостереження. Кадри, коли прості руські в Ростові вітали вагнерівців вже після того, як путін оголосив їх зрадниками – дуже промовисто говорять – «далі буде».

Підтверджує це також те, що «силовики», на яких тримається режим, не поспішали зупиняти колону заколотників. Це ясно – вони не наймалися помирати за режим путіна. Розганяти силою невеликий натовп нажаханих беззахисних демонстрантів – це легко. А ризикувати життям за інтереси режиму – вибачайте. А саме ця армія силовиків тримала в страху та покірності росіян всі ці роки.

Згадайте, як помер радянський союз. Угорщина-56, Прага-68, Польша-81… Жорстка силова реакція на будь-які спроби регіональних еліт та народів послабити контроль кремля. І як тільки Горбачов не зробив цього в Литві – все почало руйнуватися, як картковий будинок.

Монополія на силу режимом втрачена. Все більше росіян побачили, що їхній «король» голий. Сильний лідер, «мачо», який готовий мочити в сортирі терористів – то був лише медійний образ. Пустий, як барабан. Бо насправді, путін – слабкий керівник, який намагається уникнути проблем. Позавчора він виглядав жалюгідно. Його термінова евакуація з москви чітко це всім показала. Якщо не «народонаселенню», то «істеблішменту».

Тому, наступна спроба точно буде більш масовою та підготовленою. Бажаючих захищати зі зброєю цей режим буде ще менше. Отже, початок розвалу рф вже більш очевидний.

P.S.
Під час розмов із західними політиками я часто чув страх перед хаосом, який чекає на росію після поразки у війні. Цим пояснюють повільну/запізнілу підтримку України необхідною нам зброєю. Щоб уникнути ескалації. Тепер і їм очевидно, що чим більше триватиме війна, тим глибше росія буде опускатися в стан некерованості та хаосу.

Враховуючи найбільший арсенал ядерної зброї, події в росії – це не їхні внутрішні справи, це загроза для всього світу. Єдиний спосіб уникнути катастрофи – Перемога України. Чим швидше, тим безпечніше для світу.

P.P.S.
Коли все починалося, у мене виникла аналогія з тим, як фашисти прийшли до влади в Італії в результаті маршу Муссоліні на Рим в 1922 році. Тоді президент побоявся вводити воєнний стан та призначив лідера фашистів прем‘єр-міністром, як тільки вони наблизилися до столиці. Але, як кажуть, яка країна, такі і теракти…

Олександр Ломако

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *